Split-Xcreen-Advertising

Voor de Clubs
Met onze schermen als aandachttrekker is de club in staat om de horecaomzet te vergroten (mensen blijven aantoonbaar langer zitten door de live TV component wat Split-Xcreen-Advertising zo uniek maakt). Daarnaast kunnen de clubs de verticale banner zelf exploiteren of de exploitatie laten verrichten door xScreen Interactive, waarbij de club een percentage ontvangt van de advertentie inkomsten.

Op deze wijze draagt xScreen Interactive bij aan een gezond clubklimaat in Nederland en Belgie.

Wat is Split-Xcreen-Advertising?
Split-Xcreen-Advertising is gebaseerd op live TV signaal, omrand door een horizontale banner (onder) en verticale banner (rechts). Deze live TV uitzending, bijvoorbeeld een F1 Max Verstappen race of PSV – Ajax, staat garant voor gerichte aandacht van de clubbezoeker. Er is immers altijd relevante content op sportgebied te zien.

De club bepaalt zelf naar welke zender er gekeken wordt, zodat de zender ook is afgestemd op het dan aanwezige publiek.

Adaptive planning
We kunnen de uitingen, zowel landelijk als regionaal/ lokaal uitserveren op basis van gerichte target audiences. Bijvoorbeeld op geslacht, leeftijd, sport, geografische relevantie, tijdslot etc. We weten immers precies wie wanneer waar traint of een wedstrijd speelt.

Eveneens kunnen we meerdere uitingen tonen afgewisseld in de loop bijvoorbeeld een corporate uiting afgewisseld met een vacature uiting of een aanbieding van een specifiek product of evenementen etc.

Voor de club

De mogelijkheden en voordelen voor de club

EXTRA HORECA INKOMSTEN

Split-Xcreen-Advertising maakt het mogelijk om live (sport)uitzendingen in de kantine (of clubhuis) te tonen op een scherm met een grootte van bijna 3 m². Dat grote schermen door horecagelegenheden tijdens vrijwel elk WK, EK en Olympische Spelen, worden ingezet voor meer “venue beleving” en dus meer bezoekers te trekken, moge uiteraard duidelijk zijn.

HORECA EN TV

Met Split-Xcreen-Advertising in eigen clubhuis of kantine gebeurt dit elke dag en het gehele jaar door. Niet alleen tijdens het weekend (met bijv. Eredivisie voetbal of Formule 1 met Max Verstappen) maar ook gedurende de week (o.a. Champions- of Europa League en midweekse evenementen via diverse zenders). De club bepaalt zelf welke zender er op staat om zo in te spelen op de mensen die op dat moment in het clubhuis aanwezig zijn.

HORECA FACTS & FIGURES

Bezoekers komen vaker en blijven aantoonbaar langer in clubhuis of sportkantine; uit het GfK onderzoek Foodservice in Sport blijkt dat:
69% van de actieve sporters regelmatig iets te drinken of eten koopt op de locatie waar hij/zij heeft gesport. De gemiddelde uitgaven voor eten zijn € 4,25 en € 5,70 voor drinken. Bij bezoekers van een sportevenement – dus ook bezoekers tijdens wedstrijden van vertegenwoordigende elftallen en familie en vrienden van actieve sporters – ligt dit percentage op 59% en het bestedingsniveau op
€ 6,89 voor eten en € 7,16 voor drinken.

ADVERTENTIE INKOMSTEN VOOR DE CLUB

Adverteerders komen in het clubhuis gelijktijdig met live TV veelvuldig in beeld,
de hoge attentiewaarde van bezoekers zorgt voor een zeer effectief  mediabereik.
Eveneens kunnen we advertenties op maat uitserveren op basis van gedetailleerde demografische data, dit vergroot de mogelijkheid op conversie voor de adverteerder.

ADVERTENTIE INDELING

De vereniging heeft het recht om de verticale advertentieruimte voor eigen rekening te verkopen of zij kan de media-exploitatie uitbesteden aan xScreen Interactive. Lokale/regionale (club) advertenties draaien in de verticale banner, die kan worden opgesplitst in ofwel 4 vlakken of deze bestaat uit een geheel. In het geval van de 4 vlakken zijn, worden er in 3 vlakken advertenties getoond. Het 4e vlak is statisch en kan gebruikt worden voor het clublogo en/of hoofdsponsor(en).

In zowel het 4-vlakken als het 1 vlak model draaien advertenties DYNAMISCH in carrousel. Totaal biedt de carrousel ongelimiteerd ruimte voor advertenties die elke 15 seconden ververst worden. In de meeste gevallen adviseren wij om het aantal te limiteren tot 36 advertenties.

MEDIA EXPLOITATIE

De lokale media-exploitatie kan uitbesteed worden aan xScreen Interactive. Wij verzorgen dan in overleg met de club de advertentieverkoop.
De club ontvangt een percentage over iedere advertentie die geplaatst is in het verticale vlak op het scherm dat in de club hangt. Uiteraard is het ook een perfecte upsell tool voor de huidige clubsponsoren. U als club kunt direct uw omzet vergroten met de inzet van een 100″ dnp Laser Panel bij u in de kantine.

Wat Split-Xcreen-Advertising betekent voor uw vereniging.

“Sinds installatie van het grote scherm in het najaar van 2018, is onze horecaomzet met meer dan 30% gestegen.”

Jef van Thiel, voorzitter RKHSV Heugem in Maastricht

“Het resultaat overtreft onze stoutste dromen en wat is er nou mooier dan samen met je sportvrienden live naar een voetbalwedstrijd in top beeldkwaliteit te kijken.”

Herman Meijvogel, voorzitter SJC Noordwijk

“Na de installatie van het grote scherm vloeit er meer dan € 7.000,- extra per jaar aan sponsorinkomsten in de verenigingskas en is de baromzet ook nog eens toegenomen.”

Co Erkemeij, Sponsorzaken S.V. Hoofddorp

Bovenstaande afbeelding geeft een beeld van hoe de advertenties in carrousel draaien.

Bovenstaande grafiek is indicatief en toont de mogelijke jaarlijkse inkomsten (in Euro’s) voor de vereniging bij verkoop van een variabel aantal advertenties.

Club investering

Techniek

EVADO CMS

De basis voor onze netwerkoperaties, zoals beschikbaarheidsverificatie, inventarisreserveringen en campagneprestatie management evenals het volledige split-Xcreen Advertising model wordt verzorgd met het EVADO cms platform door onze partner TSS Cross Media Group.

100″ dnp LaserPanel

100” optisch projectiedisplay in 16-9 formaat (223 X 126 cm)
Supernova schermtechnologie in combinatie met laserprojectie,
geoptimaliseerd kijkcomfort met een Full HD resolutie (1920×1080).
Een alles-in-één oplossing die ook beschikbaar is als Touch versie

Indien de grootte van het clubhuis het toelaat is het ook mogelijk
om een nog groter scherm te plaatsen (120″).

Deze clubs gingen u voor

Onderstaand een greep uit de clubs die u voor gingen.

Ik heb interesse! Neem contact met mij op

Adverteren

Campagnes ter inspiratie

FAQ items aan het laden...

Deze adverteerders ging u voor

xScreen Sportnetwerk in cijfers

Zichtbaarheid en bereik in de club

De gemiddelde verblijftijd in de sportkantine is ruim 45 minuten per bezoek in het weekend en 25 tot 40 minuten per bezoek doordeweeks. Onze contentloop van landelijke adverteerders is afgestemd op deze verblijftijd waardoor een hoge frequentie en zichtbaarheid kan worden gegarandeerd. De uitingen zijn doorlopend te zien in een loop van 120 seconden met een spotvertoning van 12 seconden.

De regionale spots bestaan uit een minimum van ofwel 3 advertenties (4 vlak model) of een verticale advertentie (1 vlak model) van telkens 15 seconden in een loop van 60 seconden. Bij meer regionale adverteerders worden de uitingen in carrousel getoond.

Het totale netwerk genereert ruim 250.000 contacten per 7 dagen. Wat dit netwerk echt uniek maakt is het doorlopende contact met de doelgroep. Immers, de persoon in kwestie is gemiddeld 1,5 a 2 keer per week aanwezig op de club i.v.m. trainingen, wedstrijden, vrijwilligerswerk etc. In het geval van jeugdleden <12 jaar neemt dit gemiddelde zelfs toe vanwege de aanwezigheid van begeleidende (groot)ouders of verzorgers.

Daarnaast kunnen we optioneel multi-channel dezelfde persoon op meerdere momenten bereiken, zodat we gericht op maat de ‘customer journey’ kunnen sturen en verrijken. Vraag naar de mogelijkheden.

Doelgroep in cijfers (voetbal)

Geslacht

Man |56,7%
Vrouw | 43,5%

Leeftijden in percentages

<12 | 21%
12-18 | 19%
19-24 | 6%
25-34 | 7%
35-49 | 32%
>50 | 15%

Opleidingsniveau in percentages (vanaf 18 jaar)

WO/ Universitair | 14%
HBO/ HTS | 19%
VWO/ HAVO | 22%
MBO/ MTS | 27%
MAVO |11%
Lager onderwijs | 7%
0
contacten*
0
clubs
0
schermen
*Het xScreen Interactive Sportnetwerk genereert een gemiddeld campagnebereik van 250.000 contacten per standaard campagneperiode van 7 dagen (tarief op basis van cpm).

Ons Sportnetwerk

Landelijke dekking illustratief

Kantine/ club traffic gedurende de week

Bezoekers motieven

Voordelen voor landelijke adverteerders

  • Adverteren tijdens live tv

  • Hoge afspeelfrequentie van advertenties

  • Subliminale associatie met premium content

  • Hoge attentiewaarde

  • Effectief bereik van doelgroep(en)

  • Adverteren op een gericht landelijk netwerk

Weekend

  • Wedstrijd(en)

  • Fans bezoek wedstrijd(en) 1e team(s)

  • Ouders / begeleiders wedstrijd(en)

  • Familie en vrienden bezoek wedstrijd(en)

  • “3e helft”, Clubfeesten (té dansant)

  • Bezoekende teams

Weekdagen

  • Training(en)

  • Ouders / begeleiders jeugdleden training

  • Sociale ontmoetingsplaats

  • Buurtfunctie senioren, externe partijen

Over xScreen Interactive

Wij zijn xScreen Interactive, een signage- en media-exploitatie partij. Onze kernactiviteit bestaat enerzijds uit het faciliteren van markten (waaronder sportverenigingen, business locaties, evenementen en e-sports) met signage oplossingen. Anderzijds genereren deze markten een waardevol publiek, wat ons in staat stelt om de door ons beheerde locaties aan te bieden aan zowel landelijke als lokale/regionale adverteerders. Dit doen wij door adverteerders te laten adverteren op verschillende manieren. We leveren een grote keur aan media mogelijkheden. Uiteraard serveren we uitingen uit op de schermen, maar daarnaast kunnen we op locaties ook field marketing faciliteren en kunnen we middels geo-fencing ook op maat mobile advertising aanbieden.

Wij hebben het grootste gecombineerde sportnetwerk van Nederland.  Wij onderscheiden ons door heel gericht doelgroepen te bereiken, doormiddel van Adaptive Planning. Real time optimalisatie van campagnes, het creëren van relevantie en het vereenvoudigen van het planning proces zijn enkele van de voordelen. Uitgebreide targeting mogelijkheden maken het eenvoudig om het massamedium Digital Out of Home zeer gericht in te zetten en zo maximale relevantie en exposure te creëren. Dit kan aan de hand van een bepaald doelgroep profiel (man / vrouw, leeftijd, specifieke sport, en geografische relevantie), maar ook door te targeten op specifieke momenten (dagen, dagdelen, tijdslots), actualiteiten zoals het nieuws, topsport evenementen of specifieke corporate acties, dynamische sales inventory etc.

Ook is het mogelijk om aan de hand van uitgebreide rapportages campagnes real time te optimaliseren. Op deze manier rendeert het beschikbare marketingbudget optimaal.

Onze Partners

xScreen Interactive is Rep Partner van dnp denmark

In samenwerking met onze partners dnp denmark en TSS Cross Media Group leveren wij intelligente narrowcasting en Digital Out of Home oplossingen, waarbij het toepassen van innovatieve mediatechnologie (adaptive planning en programmatic buying) helpt om uw locatie(s) te faciliteren en  klanten, gasten en bezoekers te inspireren en te activeren.

dnp denmark is ’s werelds toonaangevende leverancier van optische projectieschermen voor hoogwaardige weergaveoplossingen. Het dnp-productportfolio omvat een breed scala aan optische schermen voor projectie aan de voorzijde – inclusief laserprojectie – en projectie aan de achterzijde, toepassingen voor alle omgevingen, waaronder home cinema / home theater, vergaderzalen / conferentieruimtes, controlekamers, bewegwijzering, narrowcasting en Digital Out of Home.

Sinds 1989 is dnp denmark het wereldwijde productiecentrum voor grote schermen van Dai Nippon Printing Co. Ltd. Met meer dan 40.000 werknemers en een jaaromzet van meer dan USD 15 mrd. behoort het beursgenoteerde Dai Nippon Printing Co. Ltd tot de grootste mediabedrijven in de wereld.

Veel toonaangevende merken, zoals LEGO, Nike, Sony, Best Buy, Harrods, L’Oréal en Hugo Boss, maken voor hun schermoplossingen gebruik van dnp producten. xScreen Interactive is trots op haar Rep Partnership met dnp denmark.

Onze Agent

ProScreen Advertising is onze agent voor Zuid Limburg. Interesse in Split-Xcreen-Advertising voor uw club?
Neem contact op met ProScreen Advertising via info@proscreenadvertising.nl

Kom met ons in contact

Support

xScreen Interactive biedt haar klanten een Support & Onderhoudscontract. De support bestaat uit helpdesk ondersteuning. Het onderhoud bestaat o.a. uit het verbeteren van de software en het leveren van software updates. In het jaarlijkse support & onderhoudscontract zit ongelimiteerde toegang tot onze helpdesk. Deze telefonische helpdesk is bedoeld om u te helpen bij Content Management en andere technische problemen.

Het supportteam staat voor u klaar!

BEREIKBAARHEID
Alle werkdagen (Ma- Vr) van 9:00 – 18.00 uur.

Telefoon: 023 – 556 3239

E-mail: support@xscreeninteractive.com

Nieuws

Fortuna Sittard kiest voor xScreen Interactive

Voetbalclub Fortuna Sittard promoveerde en keerde terug naar de Eredivisie. De thuisbasis van de club in Sittard is een multifunctioneel stadion met 12.500 zitplaatsen, dat naast voetbalwedstrijden gebruikt wordt voor conferenties, evenementen, evenals sociaal maatschappelijke activiteiten. De promotie van de club bracht de noodzaak met zich mee om de faciliteiten van het stadion, inclusief het AV-systeem, te upgraden.

De keuze viel op de xScreen-oplossing

De club koos voor de xScreen-oplossing die in staat is om allerlei soorten digitale inhoud te kunnen combineren en op […]

Download media informatie

Download Media Brochure

Download hier de media brochure en kom alles te weten over bereik en tarieven.

Download banner specs.

Download hier de advertentie specificaties (verschilende Split-Xcreen-Advertising formaten).

Download Locatie overzicht

Download hier de advertentie specificaties (verschilende Split-Xcreen-Advertising formaten).

Download best practices

De meest effectieve Split-Xcreen-Advertising-uitingen voldoen aan een aantal duidelijke maatstaven. Een aantal do’s en don’ts op een rij.

Download bereikscijfers

De netto bereikcijfers van het totale netwerk per 7 dagen in één overzicht tot eind 2020. (bereikcijfers op basis van doorrekenmodel)

Download Sport kalender

Download hier de TV agenda als PDF (A3 staand) om altijd op de hoogte te zijn van de belangrijke TV Sportevenementen deze maand.

Contact

Planetenweg 5, , 2132 HN Hoofddorp

Telefoon: +31 (0)23 556 32 39